Lokale seværdigheder

Jørlunde Kirke

Jørlunde Kirke er bygget i frådsten omkring år 1100. Bygherren var sandsynligvis Skjalm-Hvide slægten, der omkring 1100-tallet ejede det meste af Jørlunde. De kirker, som Hvideslægten byggede blev udsmykket af en malergruppe kaldet Jørlundeværkstedet. Jørlundeværkstedet har udsmykket kirken i midten af 1100-tallet.
De smukke kalkmalerier tiltrækker mange kunstinteresseret fra både ind- og udland.

J. F. Willumsens Museum

Museets samling omfatter et bredt udvalg af den danske kunstner J.F. Willumsens malerier, tegninger, keramik, skulpturer og fotografier mm. Samlingen rummer i dag omkring 5.000 værker. Foruden den permanente samling kan man som gæst også opleve forskellige skiftende udstillinger. Museet ligger i Frederikssund, ca. 9 km. fra Skjalm Hvide Hotel.

Jægerspris Slot

Slottet var Kong Frederik d. VII og Grevinde Danners private bolig, siden kongen erhvervede det gamle jagtslot i 1854. På Slottet kan man opleve 1850’ernenes boligindretning, og se de smukke stuer og sale der blev indrettet og renoveret efter tidens smag da parret flyttede ind. Man kan også nyde en gåtur i parken og mindelunden. Museet ligger 14 km. fra Skjalm Hvide Hotel.

Frederikssund Vikingeboplads

Vikingebopladsen på Kalvøen i Frederikssund danner ramme om mange spændende akiviteter. I juni og juli måned er det vikingetid i Frederikssund, og man kan bl.a. opleve årets vikingespil og komme ud og sejle på fjorden i en kopi af et rigtigt vikingeskib. Vikingeboladsen, som er en historisk rekonstrueret landsby, er åben og kan alle dage opleves på egen hånd. På udvalgte datoer er bopladsen beboet.

Herregårdsmuseet Selsø Slot

Slottets historie går helt tilbage til 1200 tallet, men det nuværende anlæg stammer fra renæssancetiden. Som besøgende kan man opleve kælderkøkkenet som er landets ældste intakte køkken med åbent ildsted, og nyde den smukke gamle riddersal. Slottet ligger i nærheden af Skibby og har åbent fra maj til september. Sommeren igennem er der klassiske koncerter i den stemningsfulde riddersal og en række andre spændende aktiviteter.