Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i charmerende Nordsjælland. Hotellet har i alt 64 værelser, heraf to luksuriøse suiter og to veludstyrede ferielejligheder. Derudover har hotellet en restaurant samt selskabs- og konference faciliteter. Hotellet er en del af Small Danish Hotels, sammen med 80 andre danske kroer og hoteller.

Familien Willadsen købte hotellet i 1981. Dengang hed det Jørlunde Motel og havde 21 værelser. Kurt Willadsen omdøbte motellet til Skjalm Hvide Hotel, og siden er der sket meget. Hotellet er blevet udbygget med en restaurant, fest- og konferencelokaler, flere værelser etc. I 1994 blev Slottet købt og blev en del af Skjalm Hvide Hotel. I 2019 kom Købmanden til. Købmanden består af et festlokale samt 10 værelser. 

 I oktober 2021 blev hotellet overtaget af Jesper, Casper og Jimmy. De har en intention om at drive hotellet videre med samme fokus på den gode service og de gode oplevelser.

Jarlen, Skjalm Hvide, der har givet hotellet sit navn, var stamfader til en af middelalderens mægtigste stormandsslægter i Danmark. Han døde omkring år 1113. Skjalm Hvides stjerne stod højt hos kongemagten, idet han altid formåede at holde styr på de besiddelser kongen havde betroet ham.

Han var gift med Signe Asbjørnsdatter. Blandt Skjalm Hvides sønner var Asser Rig, der igen var far til Absalon og Esbern Snare. Derudover blev Erik Ejegods søn, Knud Lavard, opfostret hos Skjalm Hvide. Skjalm Hvide var også stamfar til to jyske stormænd, der begge hed Stig Andersen med tilnavnet Marsk (Marsk Stig).

Hviderne ejede store jordarealer, blandt andet områder omkring Jørlunde. Slægten har finansieret udsmykningen af kirken i Jørlunde med de enestående og smukke kalkmalerier.

Se billeder af hotellet