Oplevelser Nordsjælland

Som gæst på Skjalm Hvide Hotel har du aldrig langt til gode oplevelser, hvad enten det gælder Nordsjællands skønne natur og badestrande, de store attraktioner i Hillerød, Roskilde, København eller de lokale perler. Det meste kan nås med ca. en halv times køretur i bil. Der er masser af oplevelser i Nordsjælland, 

Er der mere interesseret i aktive oplevelser i Nordsjælland, ligger der en del skønne vandre- og cykelruter, som også går forbi Skjalm Hvide Hotel. Der kan læses mere om vandreruterne her og cykelruterne her. I nærheden ligger også Buresø, hvor der kan bades, ligesom I kan besøge de mange badestrande langs den nordsjællandske kyst. Nogle af strandene i Nordsjælland, såsom ved Lynæs, er ideelle til kitesurfing, windsurfing og stand-up paddle – perfekt til en aktiv ferie. 

Seværdigheder i Nordsjælland

I Nordsjælland findes der mange kulturelle perler som Frederiksborg Slot, Jægerspris Slot, Frederikssund Vikingeboplads, Vikingeskibsmuseet, Roskilde Domkirke, Kronborg Slot og Louisiana Museum of Modern Art. 

Der er en del seværdigheder i Nordsjælland, som hele familien kan gå på opdagelse i. Ved Skjalm Hvide Hotel ligger der også en række lokale seværdigheder, såsom Jørlunde Kirke, J.F. Willumsens Museum og Herregårdsmuseet Selsø Slot.

Vi har samlet et udsnit af nogle af de større seværdigheder i Nordsjælland, som du kan læse mere om her. 

FREDERIKSBORG SLOT

Slottet ligger meget smukt ved slotssøen i Hillerød. Inden for Slottets mure venter store kulturelle oplevelser for hele familien. Besøg også den flotte rokokohave og tag en sejltur på søen.

KRONBORG SLOT

Er et af Nordeuropas mest betydelige renæssanceslotte. En tur til Kronborg har oftest været forbundet med en tur ned i de mørke kasematter, hvor statuen af Holger Danske har sin plads.

FREDENSBORG SLOT

Ligger ved Esrum Sø og har i mange år haft særstatus blandt de danske slotte som regentparrets mest benyttede residens. I foråret 2004 har kronprinsparret taget Kancellihuset ved Fredensborg Slot i brug som bolig. Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg.

ARKEN MUSEUM FOR MODERNE KUNST

Som det nyeste museum for moderne kunst i Danmark ser ARKEN det som sin opgave at lægge særlig vægt på nyere og nutidig kunst.

LOUISIANA

Den tætte kontakt til og samarbejdet med det internationale kunst- og kulturmiljø er en af Louisianas største styrker. Og en af hovedårsagerne til, at det gennem alle årene har været muligt at præsentere et udstillingsprogram, der i den grad har vakt genklang. Louisiana har derved opnået status som et af verdens mest respekterede udstillingssteder og vil også fremover kunne tiltrække udstillinger og kunstnere på et niveau, som få andre danske – og internationale – museer har mulighed for

ROSKILDE DOMKIRKE

Roskilde Domkirke er et imponerende bygningsværk. Kirken er i århundreder blevet tilbygget med tårne, spir, våbenhuse og kapeller. Domkirken har siden 1400 tallet været den Danske Kongeslægts foretrukne gravkirke

ROSKILDE VIKINGESKIBSMUSEET

Oplev fem originale vikingeskibe, der vidner om krig, handel og sørejser til fjerne egne. Vikingeskibsmuseet sætter fokus på vikingernes maritime håndværk og deres imponerende skibe

Som gæst på Skjalm Hvide Hotel giver vi altid gode råd og idéer til gode og sjove oplevelser på Nordsjælland for hele familien. I vores reception kan du også finde brochure med inspiration til seværdigheder i Nordsjælland. 

Er der interesse for at gå på opdagelse i mange spændende oplevelser i Nordsjælland, er der mulighed for at booke et vores skønne værelser, hvor der er plads til ro og rendyrket afslapning. 
Det er muligt at booke værelse online. Ved spørgsmål tager vi gerne imod henvendelser på telefon +45 4733 3389 eller mail info@shh.dk.